Maand oktober 2024

‘Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven.’

Mattheüs 11:8

Wat een troostvol en bekend vers. Helaas maken we er vaak pas gebruik van als we inderdaad vermoeid en belast zijn. Maar het is ook zeer goed om dit vers preventief te gebruiken. Met andere woorden, regelmatig te rusten in de Heere voordát we vermoeid en belast raken.

In het vorige nieuwbericht schreven we al dat het ‘kerkelijk seizoen’ weer begonnen was. En we zijn dankbaar dat we na een periode van rust en van vakantie de bediening weer mochten oppakken.

En zo is de agenda van de maand oktober ook weer redelijk gevuld. Hoewel het soms lijkt dat twee studies gedurende de week en een preek op zondag niet erg veel lijkt, zijn het niet de uren van ernaar heen en weer rijden en het geven van de studies of preken die de tijd vullen, maar vooral de voorbereidingen ervan.

Soms staat er tegenover een studie van één uur ongeveer 20 uur aan voorbereiding. Uren van overdenken, opnieuw en opnieuw lezen, naslagwerken bestuderen en de studie of preek uitwerken.

Dat maakt de dagen soms belast en vermoeid. Maar wat een rijke genade om zo met het Woord bezig te mogen zijn en die te mogen onderwijzen en door te mogen geven.

En daarom is ook de tekst van Mattheüs 11:8 juist voor onszelf, namelijk regelmaat de rust vinden bij de Here Jezus Christus voordat we inderdaad oververmoeid en belast raken. Mogen we rekenen op uw gebed daarvoor?

Wist u dat er elke  zaterdag, zover mogelijk, een overdenking te luisteren is. Deze wordt gehouden in de kringloopwinkel van Help Ons Helpen in Katwijk aan Zee. Een voorbeeld hiervan is: https://www.youtube.com/watch?v=SHBd-i1lCps

De agenda voor de maan oktober ziet u hieronder. 

Datum Dag Gemeente Plaats Wat Tijd
2 Woensdag Herikon Putten Bestuurverg. 17.00
6 Zondag Christengemeente Alblasserdam Preek 10.30
6 Zondag Maranatha Veenendaal Preek 17.00
9 Woensdag Maranatha Ermelo Bijbelstudie 20.00
13 Zondag Familie Valkenburg Bijbelstudie 16.00
15 Dinsdag Bijbelgroep Dirksland studie 20.00
17 Donderdag STEG Oegstgeest Bijbelstudie 14.00
18 Vrijdag Herikon Putten Teamdag 15.00
20 Zondag Zuiderkapel Rotterdam Preek 10.00
23 Woensdag Maranatha Ermelo Bijbelstudie 20.00
27 Zondag STEG Oegstgeest Preek 10.00
27 Zondag Bovenzaal Andijk Preek 19.00
© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV